Na YouTube naleznete mnoho videí. Mezi ně můžete dát dokonce i svá videa. Jestli nevíte, jak se to dělá, tak vám určitě pomůže tento postup.

Přejděte na YouTube.cz

Nejdříve si musíte otevřít stránku youtube.cz. Na této stránce se budete muset zaregistrovat. Klikněte na tlačítko „Vytvořit účet“. Zde si musíte zvolit uživatelské jméno, republiku, datum narození, souhlasit s ostatními možnostmi a přijmout všechny podmínky služby YouTube. Následně budete muset vložit svou e-mailovou adresu, heslo a písmena pro ověření.

Přijde vám potvrzení

Na vaši e-mailovou adresu vám přijde e-mail s aktivačním odkazem, na který musíte kliknout. Následně už jste na YouTube přihlášeni a můžete se přihlašovat na YouTube a odhlašovat z YouTube podle potřeby.

Nahrání videa

Jako přihlášený uživatel YouTube máte na YouTube mnoho výhod. Zaměřme se ale na přidání videa. Pro přidání videa budete muset začít kliknutím na tlačítko „Nahrát“, které se nachází v horní části stránky. Zde se dozvíte, že videa mohou být ve vysokém rozlišení, o velikosti až 2 GB, s maximální délkou 15 minut a ve velkém množství formátů.

Vložení údajů

Následně musíte kliknout na tlačítko „Nahrát video“. Po nahrání se dozvíte podrobnosti nahrávání. Dále musíte zadat informace o videu (název, popis, značky, kategorie) a nastavit ochranu osobních údajů. Níže se vám zobrazí možnosti sdílení, čili adresa URL a html kód pro vložení videa na vaše stránky. Klikněte na tlačítko „Uložit změny“.

Problém může nastat u nepodporovaných formátů

Jediný problémem s nahráváním videa by mohl být špatný formát videa. Podporované formáty jsou tyto: WMV, AVI, MOV, MPG, MPEG4. Pokud je vaše video v jiném formátu, tak jej můžete převést na vyhovující formát třeba pomocí služby zamzar.com. Potom už vám nic nebrání v nahrávání dalších videí a využívání dalších služeb YouTube.

Categories: Tech

Napsat komentář