Máte určitou disponibilní hotovost a rádi byste ji rozumně investovali? Alternativ se najde velké množství. Ne všechny s sebou ovšem nesou minimální míru rizika. Jakousi jistotu získáte především u drahých kovů. Lidé do nich vkládají prostředky odnepaměti a není se čemu divit. Jak zlato, tak i stříbro jsou drahé kovy, které stojí za to si pořídit i dnes. Proč? Na to vám rádi odpovíme.

Optimální uchovatel hodnoty

Drahé kovy jsou ideálním uchovatelem hodnoty. Jestliže si investiční zlato zakoupíte, jeho cena se sice bude mírně pohybovat, nicméně změny budou zaznamenatelné jen v krátkodobém intervalu. Z dlouhodobého hlediska si svou hodnotu drahé kovy dokážou podržet. Nevztahuje se na ně inflace, takže znehodnocení v žádném případě nehrozí. Vaše peníze budou uloženy s jistotou. Jen nemůžete počítat s žádnými velkými výnosy!

Kdykoli je prodáte

Myslíte si, že zlata a stříbra se lze zbavit pouze v době nouze, kdy lidé prodávají všechno? Nesmysl! Prodáte je v jakékoli podobě fakticky kdykoli, a to za relativně konstantní cenu. V případě, že potřebujete uchovat větší obnos peněz, není problém nakoupit si drahé kovy v různých variacích do zásoby a třeba je postupně odprodávat.

Slitky, mince, nebo cihly?

Investiční zlato lze sehnat v různých podobách. Aktuálně jsou velmi oblíbené investiční zlaté slitky. Jestliže ale budete potřebovat větší množství, sáhněte po cihlách. Výbornou volbou jsou i mince. Ty se mimo jiné vyznačují také originálním motivem a mohou sloužit v domácnosti jako zajímavý doplněk. Ať už nakupujete zlato či stříbro v jakékoli podobě, vyplatí se vsadit na služby specialisty v oboru. Naším tipem je společnost Auportal. Jedná se o přímého dodavatele některých známých firem, jako jsou Münze Österreich, Perth Mint, Heraeus Hanau či Banco de Mexico. Společnost nabízí mimo jiné i výkup drahých kovů a poradenství.

Categories: Finance Zprávy