Dovolená v Egyptě je velmi oblíbena u všech generací. Pokud jste příznivci klidné, ničím nerušené dovolené na pobřeží průzračného moře s možností šnorchlování hned u hotelu, určitě byste měli navštívit letovisko Marsa Alam.

Egypt Marsa Alam je původně malá rybářská osada a přístav na břehu Rudého moře. Marsa Alam je situována cca 280 km jižně od Hurghady a 250 km severně od súdánských hranic. Marsa Alam je území ležící nedaleko od obratníku Raka, jedná se již o tropickou oblast. V zimním období  je v Marsa Alam také vyšší průměrná teplota vody a vzduchu než jinde v Egyptě. Marsa Alam tedy láká teplomilné rekreanty po celý rok.

Oblast Marsa Alam doporučujeme nejen vyznavačům potápění, šnorchlování a dalších vodních sportů, ale i pro seniory a rodiny s dětmi. Pokud cestujete s dětmi nebo se hůř pohybujete věnujte zvýšenou pozornost výběru hotelu. Některé hotely mají vstup do vody pouze po molu, takže to vyžaduje jistou zdatnost. V nabídce jsou, ale i hotely s pozvolným vstupem do vody vhodné pro malé děti. Výhodou oblasti Marsa Alam jsou kvalitní příležitosti ke koupání u nádherných pláží a vynikající podmínky pro potápění ke korálovým útesům. Moře je v Marsa Alam průzračné a bohatý podmořský život s nádhernými barevnými korály je skutečně na dosah. Zdejší korály zatím nejsou tak zničené jako ve větších střediscích a tak na útesech přímo u pobřeží uvidíte nádherně barevné korály, mezi kterými se prohánějí hejna pestrobarevných rybek. Můžete zde pozorovat delfíny, želvy, rejnoky, malé žraloky a mnoho dalších živočichů.

V nabídce hotelových resortů v Marsa Alam nechybějí ani exotické výlety do pouště a hor spojené s džíp safari, jízdami na velbloudech a návštěvami beduínských stanových táborů. K dispozici jsou i klasické výlety za památkami faraonů v údolí Nilu do Luxoru a Karnaku.

Roku 2001 byla dokončena výstavba mezinárodního letiště, takže se tato oblast stala pro turisty přístupnější. Transfer z letiště Marsa Alam trvá asi 20 60 minut v závislosti na poloze konkrétního resortu, které leží rozptýleně na 60 km dlouhé linii pobřeží. Při koupi zájezdu do této oblasti si ověřte, zda se jedná o let do Marsa Alam. Pokud přistanete v Hurghadě, tak se Vám cesta protáhne, protože transfer Hurghada  – Marsa Alam bude trvat další 3 4 hod. v závislosti na vybraném hotelu.

Egypt Marsa Alam nabízí průzračné moře, kvalitní hotely a služby. Marsa Alam letovisko pro klidnou dovolenou. Pokud chcete dovolenou trávit nakupováním a večer na diskotékách doporučujeme zvolit jinou oblast na pobřeží Rudého moře – například letovisko Hurghada nebo Sharm El Sheikh. Zde naleznete i bohaté nákupní možnost, restaurace, kavárny, diskotéky.

Pokud plánujete dovolenou v Egyptě určitě zde naleznete letovisko, které bude vyhovovat právě Vašim požadavkům a představám.  Zájezdy do Egypta se organizují po celý rok. Pro ty, kteří svoji dovolenou plánují na poslední chvíli doporučujeme navštívit nabídku zájezdů Egypt last minute.

Categories: Travel