Chystáte se pořídit si novou kuchyň? Je jedno, zda je to v rámci stěhování se do nového bytu či domu, nebo vás už nudí ta stávající. Je třeba si však uvědomit, že jde o velkou změnu stojící značné finanční prostředky. Přibližme si problematiku pořizování nové kuchyně.

Nová kuchyně

Chystáte-li se na zásadní změnu kuchyně, vyplatí se vám investovat peníze do designera, který vám pomůže s prostorovou realizací, sladí vám kuchyň se spotřebiči a doplňky, ale také vám ji uspořádá tak, aby byla co nejvíce praktická při běžných domácích činnostech. Rozhodli jste se, že si svou kuchyň zařídíte sami? Pak je dobré se držet několika zásadních
pravidel. Nikdy nesestavujte linku tak, aby dřez stál vedle varné desky. Dále nesmí být vedle ledničky spotřebiče vydávající teplo. Dbejte také na správnou výšku pracovní desky linky. Ukládací skříně vybírejte s plně výsuvnými šuplíky. Zmenšují riziko, že potraviny a pochutiny, které v nich máte, vysypete či vylijete.

Ujasněte si také, v jakém stylu chcete svou novou kuchyni mít. Dáte přednost dřevěné klasice? Vypadá velmi hezky a útulně. Neméně zajímavou variantu tvoří moderní kuchyně s chladnými kovovými plochami. Pěkně vypadá i kombinace těchto dvou stylů, ale i zde je vhodná rada odborníka. V opačném případě byste mohli kuchyň přeplácat a nevypadalo by to
hezky.

Máte rádi jednoduché linie a tvary? Pak si oblíbíte styl hi-tech, který se vyznačuje absolutním minimalismem. Jde o velmi moderní kuchyně, do kterých se perfektně hodí nejmodernější stroje.

Vybavit kuchyň kuchyňskou linkou a spotřebiči je základ, ale chcete-li mít pěkně sladěný interiér, dbejte také na další vybavení – hrnečky, talíře, nože, skleničky atd. A co další doplňky? I maličkosti dokážou zvelebit vaší kuchyň. Proto na ně nezapomínejte.

Categories: Bydlení

Napsat komentář