Vizitka patří mezi základní způsoby komunikace. Na první pohled by měla oslovit, vypadat profesionálně a reprezentativně. A ujistěte se, že její obsah koresponduje s tím, co užíváte na ostatních firemních materiálech.

Při obchodním setkání se pozdravíte, pevným stiskem si potřesete pravicí a vyměníte si vizitky. Trapné pak je, když musíte prohlásit: „vizitky mi bohužel došly“ a své údaje začínáte narychlo sepisovat na účtenku. Proto vizitky vždy mějte v zásobě a při sobě. Nikdy nevíte, koho kde potkáte, a určitě byste nechtěli, abyste z důvodu, že u sebe nebudete mít vizitku, přišli o obchod snů.

Jak by vizitka měla vypadat?

Vizitka v první řadě plní informativní funkci. Na malý prostor by se měly vtěsnat patřičné informace, a to většinou v tomto pořadí: jméno, firma, adresa, telefon, e-mail, popřípadě URL. Zapomeňte na vzletné fráze i slohová cvičení, která na ní nemají co dělat.

Formát vizitek

Klasickým formátem rozumíme 90 * 50 mm. Existuje ale ještě i tzv. euro formát 85 * 54 mm. Nikde samozřejmě nestojí, že se nesmíte prezentovat vizitkou jiných rozměrů. Tu ale může být problém uložit do vizitkovačů, které většinou bývají vyráběny pro výše uvedené rozměry.

Materiál a design

Zde záleží na vašem oboru, který zároveň budete svou vizitkou propagovat. Zatímco sekretářka zřejmě zvolí klasický design, malíř či fotograf si může dovolit popustit uzdu své fantazii. Nic nebrání truhláři, aby se originálně prezentoval vizitkou imitující dřevo, prodejce plastových oken vizitkou z plastu. Jak jsme už zmínili, vizitka by měla upoutat a to s pomocí originálního designu dokáže.

Výroba

Výrobu doporučujeme přenechat profesionálům. Kvalitní tisk vizitek online nabízejí například na printuj.cz, kde si vizitky můžete navrhnout a nechat tisknout online. Vyberete si jeden z připravených návrhů, kterých na stránkách najdete přes 60, nebo nahrajete návrh vlastní a do 24 hodit budete mít vizitky doma na stole. Můžete si být jisti, že vizitky od printuj.cz budou jedním slovem reprezentativní. Vytištěné v jasných barvách na brilantně bílém, pevném a odolném papíře s matnou, nebo lesklou úpravou. Pokud toužíte po vskutku luxusním vzhledu, využijte možnosti laminace.

Věřte, že jedině originální vizitka jen tak neupadne v zapomnění.

Categories: Zprávy