Nové auto každých pár let, žádné zdlouhavé vyřizování, minimum starostí s provozem – kdo by to nebral? Tato a mnohá další pozitiva jsou důvodem, proč se stále více moderních, úspěšných lidí rozhoduje pro operativní leasing. Pojďme si tuto výhodnou službu trochu přiblížit.

1. Nemusíte mít velký finanční základ

Na začátek je třeba zmínit, že při operativním leasingu se nejedná o vlastnictví, ale spíše o dlouhodobý pronájem osobního automobilu. Právě v tom lze však spatřit první výhodu. Abyste mohli jeho prostřednictvím získat kvalitní vůz k užívání, nemusíte mít naspořeno, ani si brát obrovskou půjčku na auto. Měsíční paušál bez akontace si může dovolit i průměrná česká rodina, nepromítá se do něj totiž kompletní cena auta, ale pouze rozdíl mezi jeho pořizovací a zůstatkovou hodnotou.

2. Splátky můžete dát do nákladů

Dříve, než se operativní leasing dostal do povědomí soukromých osob, byla tato výhodná služba poskytována výhradně firmám. Proto je podnikatelům dodnes ušita doslova na tělo. Velké i malé firmy tak jistě ocení možnost dát si měsíční splátky do nákladů a odepsat dlouhodobý pronájem auta z daní.

3. Starosti nepadnou na vaši hlavu

Problémy spojené s užíváním automobilu řeší zpravidla jeho majitel – a v případě operačního leasingu jím nejste vy. Leasingová společnost vám umožní jezdit bez starostí a postará se o všechny formality. Ve vašem měsíčním paušálu již bude zahrnuto i havarijní pojištění a povinné ručení, nebudete muset myslet na pravidelné servisní prohlídky či výměnu pneumatik, dokonce si můžete sjednat i asistenční služby, koupi dálniční známky, zapůjčení jiného vozu v případě nehody atd.

4. Je z čeho vybírat

V posledních pěti letech se možnosti operativního leasingu natolik rozrostly, že si touto formou bez nadsázky každý může pořídit svůj preferovaný vůz. Operativní leasing VW, Škoda, Renault, Merces-Benz, Hyundai, Ford, BMW – nabízejí ho snad všechny velké automobilky. Dokonce se nemusíte ani rozhlížet přímo u nich. Namísto toho zvolte jednu z leasingových společností, které nejsou závislé na určité značce. Možnosti budete mít ještě pestřejší.

5. Parametry na míru

Mnoho leasingových společností je ochotno vám výši splátek a podmínky smlouvy upravit přímo dle vašeho přání. Nemáte peněz nazbyt? Budete-li dobře pátrat, objevíte, že tímto způsobem se dá sehnat třeba i zánovní vůz.

6. Nejnovější modely na trhu mohou být vaše

Mnoho lidí se pro auto na operativní leasing rozhoduje už jen z toho důvodu, že si tak mohu dopřát luxus časté obměny vozového parku. Sebelepší technika v dnešní době rychle zastarává, mít každé dva roky nový model je proto obrovskou výhodou. Například letos Volkswagen představil mild-hybrid, který slibuje doslova revoluci na poli dieselových motorů, a vy ho s operačním leasingem budete moci vyzkoušet mezi prvními. Navíc nebudete muset nikdy řešit prodej ojetiny!

Categories: Auto - moto Finance